Recapătă-ți libertatea de mișcare!

Ce este gonartroza?

Gonartroza este o afecțiune cronică a genunchiului, care te poate imobiliza la pat și care nu apare peste noapte.  De la o durere surdă, dacă nu iei măsurile potrivite, poți ajunge să ai genunchiul deformat și să nu te mai poți mișca, iar durerile cresc substanțial. În cazurile de boală avansată, e  posibil ca unul dintre picioare să devină mai scurt decât celălalt. 

“Stabilitatea genunchiului e dată de articulații. Cei care suferă de gonartroză au cartilajul articular rugos, ca o bucată de asfalt plină de găuri și denivelări. Pentru a rezolva problemele, cartilajul trebuie să redevină neted.”
Robert Apostolescu.
Medic primar ortoped

Gonartroza și stilul de viață

Factorii de risc pentru apariția gonartrozei
Următoarele acțiuni, făcute în mod frecvent, pot duce la gonartroză:

TRATAMENTUL GONARTROZEI

Medicamentos

Depistată într-o fază incipientă, dacă pacientul ține cont de faptul că boala chiar nu trece de la sine, boala se tratează nechirurgical.  Există mai multe tipuri de medicamente care pot fi  folosite pentru tratarea gonartrozei. Spre exemplu, antiinflamatoarele nesteroidiene și antialgicele sunt folosite cu succes la pacienții cu dureri moderate. 

O altă metodă de tratament nechirurgical este reprezentată de infiltrații. Se folosesc pentru infiltrațiile intraarticulare acidul hialuronic, plasma îmbogățită cu trombocite sau antiinflamatoriile steroidiene. 

Specialiștii recomandă, în cazurile în care intervenția chirurgicală nu trebuie facută, și exercițiile fizice, kinetoterapia, schimbarea stilului de viață și eliminarea din programul zilnic a activităților care pun presiune pe articulații, scăderea în greutate și folosirea ortezelor. 

Chirurgical

Operațiile pentru gonartroză sunt de mai multe feluri și decizia chirurgicală este luata în funcție de cât de avansată este boala.

Protezarea genunchiului sau artroplastia totală de genunchi presupune înlăturarea totală a cartilajului afectat și înlocuirea lui cu mai multe componente artificiale. După acest tip de intervenție, pacientul își reia viața normal, nu mai are dureri și merge fără să schioapete.

Dacă genunchiul nu e afectat în totalitate de gonartroză se face artroplastie parțială, se folosesc proteze unicompartimentale, care înlocuiesc doar cartilajul uzat. 

Alte intervenții chirurgicale, care presupun tăieturi mai mici sunt artroscopia, care presupune
doar două mici incizii și repararea articulației uzate și osteotomia, care presupune refacerea
axului biomecanic.

Prețul consultației de specialitate pornește de la 230 Lei.

Dr. Robert Apostolescu

Sunt Dr. Apostolescu Robert Cristian, medic primar ortoped certificat de Colegiul medicilor Bucureşti și pot să te ajut să scapi de durere și să te poți bucura de libertatea de mișcare.

Sunt absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Mi-am continuat studiile de rezidenţiat în Ortopedie-Traumatologie la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni şi la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, urmate de specializarea în Artroscopie la spitalul de ortopedie Foisor-Bucuresti.

În fiecare an particip la cursuri de specializare, rămânând la curent cu cele mai noi tendinţe în chirurgia ortopedică. Afilierile mele profesionale includ: Societatea Romană de Ortopedie şi Traumatologie (SOROT), Societatea Europeană de Traumă (AO Trauma), Societatea Romană de Artroscopie și Traumatologie Sportivă (SRATS).

Pasiunile mele sunt chirurgia şoldului şi a genunchiului şi îmi dedic o mare parte din activitate pentru a oferii soluţii pentru boala artrozică.

Completați formularul pentru a face o programare la consultație

Dr. Robert Apostolescu oferă consultații în fiecare luni şi miercuri la Clinica Gral, iar joi la Spitalul Euroclinic.

    * Ziua selectată nu este o dată confirmată pentru programare; veți fi contactat pentru confirmarea programării sau pentru găsirea unui alt interval disponibil

    GONARTROZA E DE MAI MULTE FELURI

    "După o anumită vârstă ți se pare normal să ai dureri, chiar dureri intense. Dar, nu e. Mi-am dat seama de asta după ce am fost la medic, mi-a pus diagnosticul și am început un tratament. Tratament care m-a lăsat să mă bucur iar de ieșitul la fotbal cu băieții."
    Bogdan
    Pacient

    Părerile aparțin întru totul clienților noștri, iar tratamentele, precum și rezultatele vor diferi în funcție de fiecare caz în parte.

    * Disclaimer: Parerile apartin intru totul pacientilor nostri, iar tratamentele, precum si rezultatele vor diferi in functie de fiecare caz in parte.